Първата софтуерна компания на БФБ - Бианор Холдинг, обяви, че е

...
Първата софтуерна компания на БФБ - Бианор Холдинг, обяви, че е
Коментари Харесай

Български холдинг придобива софтуерната компания GotoAdmins

Първата софтуерна компания на БФБ -  " Бианор Холдинг ", разгласи, че е подписал дефинитивно съглашение за придобиване на 100% от българската GotoAdmins. Това е бързо разрастваща се ИТ компания с тясна специализация в региона на DevOps, миграция и ръководство на облачни услуги и цифрова промяна.

Компанията създава и ръководи персонализирани инфраструктурни решения за стартъпи и дребни и междинни предприятия. GotoAdmins си партнира интензивно със международни водачи в региона на ИТ инфраструктурата и обвързваните с нея услуги, като Amazon Web Services, Microsoft Azure, Гугъл Cloud и Digital Ocean.

Очаква се след окончателното завършване на договорката, актуалните притежатели на GotoAdmins да станат значими акционери в " Бианор ", а компанията да резервира своя бранд, мениджмънт, тактика, екип и фокус. GotoAdmins ще оперира като самостоятелна компания в холдинга по модела на другите сдружения в групата - " Бианор Сървисиз ", " ITIDO " и " Databreathe ".

" Сделката с GotoAdmins е значима стъпка от осъществяването на нашия проект за напредък, " споделя Спартак Кабакчиев, действен шеф на " Бианор Холдинг ".
 Българският софтуерен пазар се консолидира:
Софтуерният пазар у нас се консолидира: Български холдинг придобива бизнеса на двама от съперниците си

Двете компании ще оперират значително като самостоятелни дъщерни компании в холдинга

Той акцентира, че GotoAdmins специализира в доста настояща област и ще способства за повишението на потенциала на групата посредством разширение на кръга от предлагани услуги.

" Моделът на компанията за постигане до нови клиенти посредством партньорства с огромните облачни снабдители се разграничава от този на останалите компании от групата и това ще докара до спомагателна диверсификация на комерсиалните канали, " добавя Кабакчиев.

" За нас в GotoAdmins присъединението към групата на " Бианор " е опция да влезем в нов стадий от развиването на компанията. Вярваме, че то ще ни даде достъп освен до нови клиенти и планове, само че и опция за шерване на скъп търговски и административен опит ", коментираСтоян Петков, съосновател и шеф на GotoAdmins.

Това е третата договорка за придобиване, която " Бианор Холдинг " осъществя в границите на последните шест месеца, като част от тактиката на групата за допълнение на органичния напредък с консолидация на други сполучливи български софтуерни компании.
 Бианор Холдинг прави сток-сплит и уголемява Съвета на шефовете
Първата софтуерна компания на БФБ прави сток-сплит и уголемява Съвета на шефовете

Извънредното ОСА ще гласоподава разпределение на част от неразпределената облага на Дружеството
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР